Vad bör man tänka på när man anlitar städfirmor? 

Vardagen är för de allra flesta människor ett enormt livspussel och en härva av logistik oavsett hur ens levnadssituation ser ut med familj, barn och jobb. Det kan vara värt och göra stor skillnad för de allra flesta att faktiskt unna sig att sätta lite guldkant på tillvaron genom att anlita en städfirma som Alberts städ. 

Oavsett om du bor i en stor villa, en liten lägenhet eller kanske är ansvarig för kontorets lokaler så finns det städfirmor som kan hjälpa dig, som Stockholm Flyttstädning. De som bor i ett stort hus kanske har många barn och mycket annat att fokusera på, då kan det vara oerhört behjälpligt om man får avlastning med den vardagligare städningen hemma. Alltifrån dammsugning, moppande av golv eller kanske till och med byte av sängkläder. Om man råkar bo i en mindre lägenhet och egentligen inte har så stor yta att städa kan det ändå kännas extra gott att få hjälp när det kommer till en större grovstädning där man skurar golven extra noga i badrum eller på toaletten samt torkar av lister och tvättar fönster. Det finns gott om städfirmor i de flesta städer som alla erbjuder liknande men också lite mer nischade tjänster för just dig. 

En mycket god idé om du vill anlita en städfirma är att ta in olika offerter från olika städfirmor, då kan du enkelt få en uppfattning om vad de kan hjälpa dig med och till vilket pris. Du får på så vis också en liten känsla för vilken seriositet de har, en mer seriös städfirma ger dig en tydlig och bra offert där du är säker på vad som ingår i priset. Med det sagt behöver inte en städfirma med mindre tydlig offert vara oseriös eller dålig men det kan vara bra att ha i åtanke att man ska fråga lite extra så man vet vad som verkligen ingår. 

Det finns också olika typer av städfirmor som är nischade eller specialiserade på olika områden, några tar sig bara an företagsjobb eller lokalvård för större företag medan andra kanske enbart utför flyttstäd eller städar hos privatpersoner. Innan man anlitar en städfirma är det bra att ta kontakt och fråga vilka tjänster just de erbjuder, om de ska städa hemma hos dig kanske du vill att de också kan byta lakan eller tvätta fönster exempelvis eller om de ska städa på en arbetsplats kan det vara bra att kontrollera vilka dagar och tider som är lämpliga för att de inte ska störa verksamheten. 

En viktig sak när man anlitar en städfirma som privatperson kan vara att kontrollera ifall de erbjuder RUT-avdrag, det gör att det blir mindre kostsamt för dig att anlita dem men de får trots detta fullgott betalt för sina tjänster. Det är något som alla tjänar på helt enkelt.