Hitta vilket lån du ska ta

Det finns olika typer av lån på https://företagslån.net. När du har behov av att ta ett lån ska du undersöka vilken typ av lån som lämpar sig bäst för just ditt ändamål.

Innan du ska ta ett lån är det viktigt att välja rätt lån. Det finns olika lånetyper som passar för olika tillfällen. Därför är det betydelsefullt att ha koll på vad som skiljer det olika lånetyperna åt. Det är även av vikt att ta reda på vilka villkor som gäller och vad lånet totalt sett kommer att kosta dig.

Privatlån

Privatlån, som även kallas för blancolån, är en typ av lån som inte kräver någon säkerhet. När du lånar pengar utan säkerhet betyder det att du inte behöver lämna något i pant för lånet som exempelvis en bil eller bostad. Istället tittar långivaren på din kreditvärdighet när riskbedömningen görs. Privatlån är ett flexibelt lån och du kan både låna större och mindre belopp. Löptiden för ett privatlån ligger oftast någonstans mellan 2–15 år. När tar ett privatlån är du fri att använda pengarna precis till vad du vill, allt från att köpa en bil till att samla andra lån och krediter. Räntan för privatlån sätts individuellt och de olika långivarna har olika grundkriterier för att bevilja ett privatlån.

Medlemslån

Det finns även medlemslån som är en variant av privatlånet. Medlemslån erbjuds oftast till medlemmar i olika organisationer. Ett företag eller en organisation kan samarbeta med en bank eller långivare och på så sätt erbjuda olika förmånliga lån med extra bra villkor till medlemmarna. Det handlar ofta om fackliga organisationer eller andra typer av medlemsorganisationer som erbjuder medlemslån.

Billån med eller utan säkerhet

Billån är en finansieringslösning för att kunna köpa en bil. Det finns billån med säkerhet men även utan. Det finns långivare som erbjuder privatlån med särskilda villkor att pengarna ska användas till ett bilköp. Ett billån utan säkerhet tillåter dig att låna till hela bilens kostnad om du önskar. Med ett billån med säkerhet kan du låna upp till 80 procent av bilens kostnad. De resterande 20 procenten är en så kallad kontantinsats som du själv måste finansiera. Det är bilen som är själva säkerheten för lånet. Om du vill köpa en bil med ett billån som har säkerhet behöver du förmodligen köpa bilen av en auktoriserad bilhandlare, vilket betyder att du inte kan köpa en bil av en privatperson. Oftast får bilen inte vara för gammal heller.

Snabblån

Snabblån är små lån med en kortare återbetalningstid, oftast någonstans mellan 15–90 dagar. Det är ett flexibelt lån utan säkerhet som oftast betalas ut väldigt snabbt. Det är inte sällan som räntan är hög på snabblån. Snabblån ansöks oftast via nätet.