Bygga om köket själv

De flesta som renoverar köket väljer att anlita professionella hantverkare för köksrenovering skåne som kommer och utför jobbet. Men är du händig och tålmodig kan du bygga om köket själv. Enda gången du då behöver ta in en hantverkare är om du behöver dra nya rör eller sätta in nya elledningar. Men i övrigt är det något du kan klara av på egen hand. Här nedan får du några tips.

Mät innan

Det är viktigt att du ser till att mäta i köket ordentligt för att du ska få ett bra hum om hur stort allt kommer att vara. Du behöver till exempel måtta upp hur stor bänkskivan kan vara och mäta upp höjden på skåpen.

Beställ i tid

Eftersom leveranstiden kan vara varierande är det bra om du är ute i god tid och beställer hem köksinredningen med bra marginal innan du tänkt bygga om i köket. Det kan ta upp till flera månader för att företaget ska kunna producera och leverera dina köksdelar. Därför ska du se till att beställa det du behöver i god tid. Utöver de olika köksdelarna är det också bra om du är förberedd med verktyg och exempelvis målarfärg eller kakel.

Riv ut köket

Det första steget mot att bygga ett eget kök är att göra dig av med det gamla. Ska du ta tillvara på köksluckorna kan du ta ut dem och förvara dem så länge. Men i övrigt är det bara att ta tag i kofoten, släggan, skruvdragaren och andra verktyg du behöver för att montera ner det befintliga köket. Glöm inte bort att det är viktigt att du återvinner det på rätt sätt.

Enklare renovering

När du har fått bort det du inte längre ska ha kvar behöver du ta itu med den enklare delen av renoveringen. Det är nu du kan måla lister, lägga nytt golv och måla väggarna. Ska du måla om köksluckor behöver du göra det innan du ska montera dem.

Montering

Renovera köket

När all färg har torkat är du redo att börja montera upp all köksinredning. Du behöver montera alla köksstommar såsom diskho och bänkskivor. Sedan behöver du också montera upp kökets nya skåp. Har du beställt skåp så finns det oftast instruktioner på hur du ska gå tillväga för att sätta ihop skåpet. Det enda du behöver då är skruvar och skruvdragare. Det kan också vara behjälpligt med ett vattenpass och en hammare.

För att lyckas med monteringen av köket är det viktigt att du har tålamod och räknar med att du inte kommer att bli klar på en dag. Det tar tid att få ihop alla delar och därefter få dem på plats.