3 yrken för dig som vill jobba bakom en datorskärm

Designer på en webbyrå, spelutvecklare eller It-tekniker. Det finns idag många arbeten som utförs mer eller mindre helt och hållet bakom en datorskärm, vilket trots mycket stillasittande verkar locka många. Kanske är det friheten med att kunna jobba vart som helst ifrån som drar, eller det faktum att man faktiskt kan tjäna ganska bra med pengar om man är duktig. Vad det än beror på så är intresset stort, och här följer 3 olika möjligheter för dig som funderar på ett riktigt datajobb.

Jobba på webbyrå
En webbyrå erbjuder i regel flera olika tjänster, och innefattar alltså flera olika yrkesroller. Gemensamt för dom alla är dock att alla som jobbar där gör det genom datorn. Någon jobbar med grafisk design, någon med sökmotoroptimering och någon kanske ägnar sig åt något helt annat. För att ha möjligheten att jobba hos en webbyrå krävs oftast någon form av vidareutbildning inom ett lämpligt område, och dessa finns i många olika utföranden och på många platser i landet.

Spelutvecklare
Precis som för den som arbetar på en webbyrå så spenderar även en spelutvecklare en hel del tid bakom datorskärmen. Många unga som har ett stort intresse för https://stockholmswebbyrå.se/
och deras datorer satsar på att utbilda sig till spelutvecklare för att sedan jobba med just det, att ta fram och utveckla olika spel. Det finns i regel tre olika områden man kan inrikta och fördjupa sig på, och det är programmering, grafik och design. Vissa riktar in sig på enbart ett område och jobbar med det hela tiden, medans andra väljer att jobba med två, eller till och med alla tre områden.

It-tekniker
För utbyggnad, drift och underhåll av olika företags och verksamheters IT-system behövs en IT-tekniker. Denne spenderar alltså det mesta av sin arbetsdag bakom datorskärmen för att förändra, förnya och förbättra det som för dagen behöver göras. Jobbet kan även handla om att besvara supportfrågor och hjälpa andra medarbetare inom företaget med tekniska problem. För att bli IT-tekniker krävs oftast någon form av eftergymnasial utbildning men det finns dom som jobbar i branschen som är helt självlärda.

Det finns många olika saker att göra för den som gillar att sitta bakom datorn, och valmöjligheterna är stora. Det finns både avancerade och mindre avancerade yrken och efterfrågan inom branschen är relativt stor, oavsett område. Många verksamma är helt självlärda, även om dom blir allt färre, så för den som är intresserad av ett jobb bakom datorn kan det vara klokt att först satsa på en utbildning som verkar intressant.

Posted in Uncategorized