3 saker att tänka på när man skall flytta

När det är dags att byta bostad så har man en hel del att tänka på, inte minst är det en stor omställning och man blir liksom tvingad till att rota igenom alla ens gamla saker man glömt i förråd och garderober. Man behöver ha koll på alla sina abonnemang och dylikt, sedan ska ju själva flytten samordnas och utföras också. Det blir en hel del att hålla koll på, som för att du skall slippa tänka för mycket tänkte jag skriva en artikel med allt du behöver ha tänkt på inför din flytt.

Planera och säg upp abonnemang

En bra början är att göra en översikt av din flyttfirma och över vad som skall göras så att man vet ungefär hur mycket tid man behöver undvara för att få ordning på sin flytt. Något som många missberäknad tidsåtgången för är att rensa skåp och garderober och att packa ner alla saker i flyttkartonger. Man tänker ofta att det tar ungefär hälften av tiden mot vad det faktiskt gör för en flyttfirma – så var lite på din vakt när du planerar och underskatta inte hur mycket grejer som ligger i dem där skåpen. Glöm inte att säga upp eller flytta alla dina abonnemang så att du slipper slänga pengar i sjön i form av uppsägningstider.

Att välja bland flyttfirmor

En annan stor del är att utföra själva flytten – eller välja en av alla dessa flyttfirmor för att hjälpa till med just det. Jag tycker personligen att det är ett rent helvete att flytta utan hjälp från flyttfirmor. Men det är min upplevelse av flyttfirmor – jag är inte mycket för att bära soffor ner för spiraltrappor och allt vad det innebär att flytta utan flyttfirmor göteborg. Vad jag har märkt så är inte särskilt mycket billigare att flytta på egen hand så jag väljer alltid att ha professionell hjälp när jag flyttar.

Nerpackningstaktik

När man packar ner sina saker så kan man spara mycket tid på att packa ner systematiskt. Det innebär att man går från skåp till skåp och packar ner sakerna som man sedan vill packa upp dem. Har man allt markerat och packat efter ett system (som man får tänka ut själv) så går uppackningen hur snabbt som helst.

Posted in Uncategorized